Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Kuřecí kari

Kuřecí kari

23.4.2017 - AndreaP.

Indická kuchyně je kuchyně různých etnik a náboženských skupin, žijících na území Indie. K jejím typickým rysům patří hojné používání koření, převaha vegetariánských pokrmů, hlavními surovinami jsou rýže, obilniny, luštěniny, mléčné výrobky (jogurty, máslo ghí), zelenina a koření.

Nejčastější úpravou pokrmů v indické kuchyni je pomalé vaření nebo dušení na mírném ohni. Oblíbené je rovněž smažení na pánvi, grilování nebo pečení, k němuž slouží hliněná pec tandúr. Maso, zelenina i ostatní přísady se většinou upravují pokrájené na kostky či plátky, méně často v celku.

Kuřecí kari je pak typický představitel této kuchyně. Zde je recept ...

Potřebujeme :

  • 600 g kuřecího masa bez kostí a kůže, nakrájeného na kostky
  • 3 lžíce oleje
  • 2 cibule, nakrájené nadrobno
  • 1 lžička zázvoru
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička chilli
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1 lžička turmeriku nebo kari koření
  • 4 lžíce kokosového mléka nebo krému
  • voda na podlití, přibližně 500 ml
  • sůl
  • hrst lístků koriandru nebo petržele


Cibulku osmahneme, přidáme sušené koření a pražíme asi pět minut. Přidáme kousky kuřete a opečeme je ze všech stran.

Zalijeme kokosovým mlékem, vodou, osolíme a na mírném ohni dusíme do změknutí masa a zahuštění šťávy. Měla by se vydusit asi na polovinu.

Kari posypeme koriandrem a podáváme s rýží basmati.

 

(zdroj Wikipedie)

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz