Dnes si spolu připravíme oblíbené rizoto, tentokráte ale s přídáním ovesných vloček.
Potřebujeme :
- 100 g jemných ovesných vloček Emco
- 300 ml vody
- 100 g slaniny
- 1 menší cibule
- 250 g žampiónů
- 200 g čerstvého špenátu
- kousek parmazánu na posypání a trochu smetany na zjemnění
Ovesné vločky zalijte vodou a nechte pár minut bobtnat. Nakrájejte slaninu na kostičky a nechte na středně rozpálené pánvi vypéct, vložte nakrájenou cibuli a smažte, než zesklovatí. Přidejte vločky a důkladně promíchejte. Nakonec zjemněte trochou smetany a vmíchejte nastrouhaný parmazán.
K hotovému rizotu přidejte na olivovém oleji osmažené plátky žampiónů a spařený čerstvý špenát. Dochuťte solí a čerstvě mletým pepřem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.