Pokud patříte mezi milovníky čokolády, těmto velikonočním Baileys vajíčkům jistě neodoláte. Jednoduše si připravíte sladké potěšení pro veselé koledníky nebo výbornou sladkou tečku ke svátečnímu obědu. Dokonalé spojení čokolády a jemného krému s kapkou likéru Baileys Chocolat Luxe, kde se snoubí čerstvá smetana, whiskey a pravá belgická čokoláda až s 45% podílem kakaových bobů, ocení i ti největší fajnšmekři.
INGREDIENCE:
- 10 čokoládových dutých vajíček
- 5 cl smetany ke šlehání (30 %)
- 150 g ricotty
- 5 cl Baileys Chocolat Luxe
- 50 g mléčné čokolády
- 50 g hořké čokolády
Čokoládovým vajíčkům odlámeme špičky, které dáme stranou.
Oba druhy čokolády rozpustíme nad vodní lázní, přilijeme horkou smetanu a mícháme, dokud nám nevznikne hladký a lesklý krém. Za občasného promíchání necháme vychladnout.
Ručním šlehačem lehce prošleháme vychladlý čokoládový krém s ricottou a Baileys, vložíme do zdobícího sáčku a krémem naplníme čokoládová vejce.
Necháme vychladnout přes noc v lednici, ozdobíme ovocem a podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.