Kolik polévek umíš, tolikrát jsi kuchařem! Zvyšte si teď, v chřestové sezóně, svoji kuchařskou kvalifikaci a rozšiřte svůj polévkový repertoár o tuto jemnou jarní polévku ze zeleného chřestu s kostičkami ze šťavnaté šunky.
Ingredience (4 porce):
- 2 svazky zeleného chřestu
- 2 jarní cibulky
- 70 g másla
- 750 zeleninového vývaru
- 150 ml smetany
- 340 g Pražské šunky Hamé
- sůl, pepř
Postup:
Chřest opláchněte a očistěte - odkrojte dřevnaté konce a pokud je to potřeba, oloupejte slupku. Jarní cibulku nakrájejte na kolečka.
V hrnci rozpusťte dvě třetiny másla a krátce na něm osmahněte cibulku. Jen tak, aby změkla, ale ještě nezačala zlátnout.
Zalijte vývarem, přidejte chřestové stonky nakrájené na kousky a vařte do změknutí. Potom rozmixujte tyčovým mixérem. Přidejte smetanu, podle chuti přidejte sůl a pepř a nechte krátce přejít varem.
Pražskou šunku nakrájejte na kostičky a opečte ji na zbývajícím másle. Hotovou polévku podávejte ozdobenou šunkovými kostičkami.
TIP
▪ Nechte si pár chřestových hlaviček na ozdobení. Před podáváním je krátce povařte v osolené vodě.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.