Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Vepřová pečeně na víně

Vepřová pečeně na víně

22.3.2017 - AndreaP.

Vepřové maso pomalu pečené v troubě na víně, doplněné skvělou chutí jablek a žampiónů, tak přesně toto je dnešní recept. Věříme, že jeho chuť vás zaujme.

Potřebujeme :

  • 80 dkg libovější vepřové pečeně
  • sůl a pepř
  • olej
  • 2 střední cibule
  • 2 jablka (ne moc sladká)
  • 1/4 l vína (např. Veltlínského zeleného)
  • kari koření
  • česnek
  • rajský protlak
  • 2 lžíce smetany
  • 1 středně velká konzerva žampionů

 

Vepřovou pečeni lehce posolíme, opepříme a v rozpáleném oleji opečeme ze všech stran. Přidáme oloupaná a nakrájená jablka, cibuli a přikrytou pečeni dáme dusit do trouby, Postupně přiléváme víno.

Když je maso měkké, vyjmeme ho a necháme v teple.

Omáčku ochutíme trochou rajského protlaku, česnekem a kari kořením. Nakonec přidáme odkapané houby, smetanu a krátce povaříme.

Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.

(fotografie pouze ilustrační)

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz