Dnešní recept na vynikající polévku pochází z Thajské kuchyně, která se zcela jistě řadí mezi ty pro nás exotické. S ohledem na dostupnost použitých surovin si jí ale můžeme připravit i u nás.
Potřebujeme :
- 200 g kuřecího masa
- 100 g žampionů
- 2 listy citronely
- 5 cm čerstvého zázvoru
- 3 listy limetek
- 3 lžíce limetkové šťávy
- 4 lžíce rybí omáčky
- 1/2 lžíce cukru
- 1 litr kokosového mléka
- 3 chilli papričky
Do hrnce vlijeme kokosové mléko, do něj přidáme citronelu, na kolečka pokrájený oloupaný
zázvor a nasekané listy limetky. Potom vše na mírném ohni přivedeme k varu.
Přidáme na proužky nakrájené kuřecí maso, oloupané nakrájené žampiony, limetkovou šťávu, rybí omáčku a cukr. Necháme zvolna povařit 10 minut. Volíme nejnižší stupeň rozžhavení plotýnky, jinak se kokosové mléko srazí.
Těsně před tím, než hrnec sundáme ze sporáku,vhodíme do polévky nasekané chilli papričky.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.