Tajine může posloužit jako příloha, nebo třeba chutná snídaně. Jí se nakrájené na dílky nebo čtverce, teplé i studené. Jako základní surovinu můžete použít játra, kuřecí, jehněčí maso, nebo dokonce jen zeleninu. Náš recept obsahuje klasiku - kuřecí maso.
Doba přípravy : 20 min
Vaření : 15 min
Počet osob : 6
Ingredience:
- 300 g vařeného (pečeného) masa bez kostí nakrájeného na malé kousky nebo na kostičky nakrájených kuřecích prsíček nebo orestovaného mletého masa
- 1 nadrobno nakrájená cibule
- Sůl, pepř, kurkuma, koření dle vlastního výběru (např. kmín, sladká paprika nebo směs koření dle vlastní chuti)
- 200 až 300 g dušeného hrášku (nebo vařených či smažených brambor)
- 150 g strouhaného tvrdého sýra
- 6 syrových vajec
- 2 vejce natvrdo
- 1 polévková lžíce strouhanky
Postup přípravy:
Na oleji několik minut restujeme maso s cibulí a kořením, pak přidáme hrášek a směs vypneme.
Osolíme a opepříme. Vše prohřejeme.
Smícháme syrová vejce se strouhankou a strouhaným sýrem.
Nalijeme na směs masa, koření, hrášku nebo brambor a dobře promícháme.
Vše dáme do pekáčku, který vymažeme máslem.
Předehřejeme troubu na 180°C.
Ozdobíme dílky vajec natvrdo, vložíme do trouby a pečeme do zlatova – asi 30 min.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.