Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Tuniská inspirace - Brick s tuňákem a vejcem

Tuniská inspirace - Brick s tuňákem a vejcem

16.1.2017 - redakce Babinet.cz

Brick (čti "brik", z tureckého Borek) je tuniský pokrm, trojúhelníková kapsa vytvořená z tenkého těsta, s náplní, běžně smažená. My si připravíme tu nejznámější verzi, kdy obsah tvoří vajíčko, tuňák a petrželka. Někdo pro chuť ještě přidává najemno nasekanou cibulku. S mírně odlišným tvarem, ale se stejnými přísadami a způsobem přípravy je tuniský Brick známý i v Alžírsku jako Bourek.
Mezi typické náplně patří kromě tuňáka a syrového vejce i mleté maso, kuřecí maso, nebo ančovičky, harissa, kapary, nebo sýr.

Ingredience:

  • Listy těsta na brick (lze koupit v obchodech s arabskými potravinami)
  • Tuňák v konzervě
  • Vejce
  • Pepř
  • Petržel hladkolistá
  • Citron

 

Postup přípravy:

Plát těsta na brick rozložte na pracovní desku.

Položte na těsto do kroužku tuňáka a  rozklepněte doprostřed vejce.

Přidejte petržel a opepřete (můžete přidat nadrobno nasekanou cibulku).

Přeložte do tvaru šátečku (nebo stačí přeložit napůl) a pevně přitiskněte okraje. Sesuňte opatrně na pánev s rozpálenou vyšší vrstvou oleje a osmažte z obou stran dozlatova.

Jí se teplý, pokapaný citrónovou šťávou.

 

Dobrou chuť!

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz