Těstoviny se vyrábí z nekynutého a chemicky nekypřeného těsta. Pocházejí z Itálie. Připravují se zejména z pšenice, pitné vody a přídavných látek k jejich obarvení nebo ochucení. Těstoviny se doporučují vařit v osolené vodě (zhruba jeden litr vody na 100 g těstovin).
Rozlišujeme těstoviny vaječné a bezvaječné. Dále se můžeme setkat s těstovinami semolinovými, celozrnnými pšeničnými nebo špaldovými, ječnými nebo žitnými. V obchodech zdravé výživy jsou dnes k dostání také těstoviny z bezlepkové mouky - pohankové, kukuřičné nebo rýžové.
Na dnešní recept potřebujeme :
- 1/3 zmrazeného špenátu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku (utřeme)
- 1 lžíce oleje
- vejce
- zakysaná smetana
- sůl
- pepř
- sýr na strouhání
- špagety
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme rozmražený špenát, osolíme, opepříme. Přivedeme do varu, poté přidáme česnek a rozkvedlané vajíčko (možno nahradit strouhankou). Chvíli povaříme. Nakonec přidáme 1-2 lžíce smetany a již nevaříme.
Zvlášť uvaříme špagety (dle návodu na sáčku).
Uvařené špagety dáme na talíř, navrch špenát a celé hojně posypeme sýrem.
(Zdroj - Wikipedie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.