Milujete těstoviny? A už jste je někdy vyzkoušeli s dýní? Že ne? Tak pojďte na to !
Potřebujeme :
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 ks cibule
- 250 g dýně Hokkaido
- 1 stroužek česneku
- špetka mletého zázvoru
- sůl a pepř na dochucení
- 3 lžíce Smetanového jogurtu z Valašska
- 400 g špaget
- hrst čerstvé petrželky
- 150 g strouhaného sýra
V pánvi na oleji nechte zesklovatět cibuli, přidejte dýni nakrájenou na kostičky, česnek, zázvor a vše chvíli opékejte. Osolte, opepřete a podlijte trochou vody, aby zelenina nebyla úplně na suchu. Voda se bude odpařovat, průběžně ji dolévejte.
Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu.
Uvařenou dýni v míse rozmixujte, přidejte jogurt, v případě potřeby nařeďte omáčku troškou vody. Vmíchejte do ní petrželku, vhoďte uvařené, scezené těstoviny a promíchejte, posypte strouhaným sýrem.
TIP: A sommeliér Marcel Láznička z Alkohol.cz by k dýňovým pokrmům doporučil Tariquet Chardonnay.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.