Vyzkoušejte jeden z originálních receptů od šéfkuchaře Michala Nikodema v rámci festivalu MilkParade.eu. Pokud ho vyzkoušíte (ostatní recepty zde www.milkparade.eu), následně ho vyfotíte a pošlete na email info@milkparade.eu, máte navíc šanci vyhrát jeden z pěti voucherů na kuchařský kurz do kulinárního studia Ola Kala.
2 porce
- 2 ks kuřecí prsíčko – nejlépe i s kůží
- Rozmarýn, Tymián
- Olej na restování
- Sůl a pepř
Postup:
Kuřecí prsíčko i s kůží osolíme, opepříme a opečeme z každé strany dozlatova. Vložíme do pekáče a posypeme nakrájenou bylinkou. Pečeme v troubě na 190°C přibližně 12 – 15 min (dle velikosti).
Vyjmeme z trouby a pod alobalem necháme 5 – 10 minut odpočinout.
Hříbková omáčka
- 1 menší cibulka
- hrst sušených hříbků namočených ve studené vodě
- 150 ml masového vývaru
- 100 ml smetany 30% tuku
- 50 g másla
Postup:
Na pánvi, kde se restovalo kuřecí maso, necháme zezlátnout najemno nakrájenou cibuli. Přidáme namočené hříbky i s vodou, ve které se namáčely, a vývar. Uvedeme do varu a pozvolna vaříme cca 10 minut. Přidáme smetanu, uvedeme do varu a ponorným mixerem důkladně rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem, a pokud je omáčka příliš řídká, necháme ještě chvilku probublávat na plamenu. Nakonec vmícháme studené máslo.
Vyzkoušejte, foťte a posílejte!
Vaříte rádi, ale přistihujete se, že v kuchyni točíte svých oblíbených 5 receptů? Můžete si rozšířit své kulinární umění a zkusit připravit některý z deseti originálních receptů šéfkuchaře Michala Nikodema, které si přichystal speciálně pro projekt na podporu konzumace mléka a mléčných výrobků Bílé plus. Motivací vám může být i možnost výhry v podobě voucherů na kurz vaření. Pět nejúspěšnějších domácích kuchtíků získá poukaz v hodnotě 2 900 Kč do kulinárního studia Ola Kala. A co všech deset soutěžních receptů spojuje? Poctivé mléčné výrobky, které se hodí téměř na cokoliv.
„Produkty z mléka využívám hojně ve všech typech kuchyně – ve studené, v teplé (např. přílohy, omáčky, krémové polévky) a také v dezertech. Nejraději mám smetanu, hustou zakysanou smetanu, máslo, hustý jogurt a kvalitní tučné sýry. Bez mléka a mléčných výrobků sice vařit dovedu, ale chuť smetany, másla, tvarohu nikdy ničím nenahradíte,“ prozrazuje šéfkuchař Michal Nikodem.
Jak tedy můžete soutěžit?
Vyberte si některý z deseti soutěžních receptů. Jejich kompletní seznam včetně pracovního postupu najdete na www.milkparade.eu. Nakupte si přísady a můžete začít kuchtit. Až bude dílo hotové, vyfoťte nám ho a svůj kuchařský výtvor pošlete na email: info@milkparade.eu. Snažte se, aby se pokrm co nejvíce podobal tomu, jak ho uvařil a naservíroval šéfkuchař Michal Nikodém. Soutěžní fotografie je možné posílat od 3. 10. do 31. 10. 2016. Nejpovedenější z nich vybere odborná porota. Výsledky soutěže budou vyhlášeny v druhém týdnu v listopadu 2016.
Seznam soutěžních receptů:
1. Kořeněná treska na másle s omáčkou z mascarpone
2. Kuřecí steak s hříbkovo-smetanovou omáčkou
3. Tvarohové taštičky plněné povidly, sypané perníkem a přelité máslem
4. Sýrové souflé
5. Slaný koláč se sýrem, cuketou a lososem
6. Chuťovky s krevetkami a lučinou
7. Krůtí prsa marinovaná v jogurtu s jablky na kari
8. Sváteční pekanový máslový koláč
9. Čokoládové brownies se šlehačkou
10. Máslovo-karamelové lodičky
Více informací a recepty najdete na www.milkparade.eu.
AUDIO: O festivalu MilkParade se šéfkuchařem Michalem Nikodémem a Šárkou Podlenovou
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.