Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Dršťková polévka z masáků

Dršťková polévka z masáků

24.8.2016 - AndreaP.

Letos roste masáků (Růžovka) hodně a tahle jedna z nejchutnějších hub by na českém jídelníčku rozhodně chybět neměla. Kdo se přeci jenom bojí sbírání těchto hub, může zkusit masáky nahradit bedlami, nebo hlívou ústřičnou. Ale předem upozorňuji. Masák je masák:)

Ingredience

  • 500 g oloupaných, pokrájených a spařených masáků
  • 2 lžíce sádla
  • 1 velkou cibuli
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíci sladké mleté papriky
  • 1,5 l vývaru
  • 3 stroužky česneku
  • Sůl
  • Pepř
  • Majoránku
  • Mletý kmín

 

Postup

Masáky oloupeme, nakrájíme a krátce spaříme vroucí vodou. Cibuli oloupeme, nakrájíme a zpěníme. Pak přidáme hladkou mouku a vytvoříme hnědou jíšku, do které přidáme sladkou mletou papriku a zalijeme vývarem. Mezi tím, co se nám jíška bude rozvářet, přidáme sůl, pepř, kmín, majoránku a nastrouhaný (nebo propasírovaný) česnek. Nakonec přidáme připravené masáky a necháme hezky pěkně provařit, aby se nám všechny chutě propojily.

Tip Vendy
Tuto polévku si můžete připravovat po celý rok, když místo masáků použijete dobře dostupnou hlívu. V sezóně je výhodou, že můžeme přidat i čerstvou majoránku ze zahrádky.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz