Víte, že na světě údajně existuje až 70 tisíc druhů hub, přičemž v České republice se jich nachází asi 10 tisíc druhů? Že jsou Češi národem houbařů je věc známá jistě vše. Houbám se letos daří, a tak milovníci houbaření si jistě přicházejí na své. Plné košíky ale značí, že je musíme poté v kuchyni nějakým způsobem zpracovat. Proto zde nesmí chybět houbové recepty. Tady je jeden z nich.
Potřebujeme :
- 300 g hřibů
- máslo
- 150 ml smetany
- lžíce plnotučné hořčice
- lžíce kečupu
- lžíce sójové omáčky
- lžíce citrónové šťávy
- sůl
- mletý pepř
- muškátový oříšek
Houby nakrájíme na plátky a podusíme na másle. Ze smetany, hořčice, kečupu, sójové omáčky, citrónové šťávy a koření připravíme omáčku, kterou houby před podáváním zalijeme a alespoň 15 minut směs znovu společně podusíme. Podáváme s pečivem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.