Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Fazolový salát

Fazolový salát

22.8.2016 - AndreaP.

Tento skvělý salát by měli rozhodně vyzkoušet i ti, co fazole zrovna nemilují. Jeho výhoda je také v tom, že se dá připravit buď v klasické verzi s kuřecím masem a nebo ve verzi vegetariánské, kdy přidáme tofu. Celá příprava nám zabere max. 30 minut.

Potřebujeme :

  • 200 g zelených fazolových lusků
  • 200 g žlutých fazolových lusků
  • 1 konzerva červených fazolí (cca 400 g)
  • pečené kuřecí maso (případně tofu)
  • svazek bazalky
  • 1 konzerva drcených rajčat (400 g)
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • omáčka tabasco

 

Fazolové lusky omyjeme, odřízneme konce, nakrájíme na třetiny a v hodně osolené vodě vaříme přibližně 10 minut, až jsou "al dente". Poté je ihned prudce zchladíme studenou vodou a necháme okapat.

Rovněž červené fazole scedíme a necháme okapat. Kuřecí maso nakrájíme na drobné kousky. Bazalku omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobno. Vše výše připravené poté v míse důkladně promícháme.

V jiné misce promícháme rajčata s olivovým olejem a octem, osolíme je a okořeníme tabascem. Přidáme do mísy s fazolemi a vše znova promícháme. Podle potřeby dochutíme.

Podáváme na salátových listech, přílohou pak můžou být tortilové chipsy.

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz