Babinet.cz  /  Recepty  /  Předkrmy  /  Fazolový salát

Fazolový salát

22.8.2016 - AndreaP.

Tento skvělý salát by měli rozhodně vyzkoušet i ti, co fazole zrovna nemilují. Jeho výhoda je také v tom, že se dá připravit buď v klasické verzi s kuřecím masem a nebo ve verzi vegetariánské, kdy přidáme tofu. Celá příprava nám zabere max. 30 minut.

Potřebujeme :

  • 200 g zelených fazolových lusků
  • 200 g žlutých fazolových lusků
  • 1 konzerva červených fazolí (cca 400 g)
  • pečené kuřecí maso (případně tofu)
  • svazek bazalky
  • 1 konzerva drcených rajčat (400 g)
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička bílého vinného octa
  • omáčka tabasco

 

Fazolové lusky omyjeme, odřízneme konce, nakrájíme na třetiny a v hodně osolené vodě vaříme přibližně 10 minut, až jsou "al dente". Poté je ihned prudce zchladíme studenou vodou a necháme okapat.

Rovněž červené fazole scedíme a necháme okapat. Kuřecí maso nakrájíme na drobné kousky. Bazalku omyjeme, osušíme a nakrájíme na drobno. Vše výše připravené poté v míse důkladně promícháme.

V jiné misce promícháme rajčata s olivovým olejem a octem, osolíme je a okořeníme tabascem. Přidáme do mísy s fazolemi a vše znova promícháme. Podle potřeby dochutíme.

Podáváme na salátových listech, přílohou pak můžou být tortilové chipsy.

 

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz