Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Tradiční sodový chléb

Tradiční sodový chléb

5.8.2016 - redakce Babinet.cz

Jednoduchý, rychlý chléb bez kynutí a populární na celém světě. Vyzkoušejte!

Ingredience:

  • 450 g hladké mouky
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • 1/2 čajové lžička soli
  • 300 ml Skyr natur
  • 80 ml vody

Postup:

Předehřejeme troubu na 190°C. Do misky dáme mouku, sůl a jedlou sodu, vše promícháme vidličkou. Směs zalijeme Skyrem, vodou a všechno rychle pečlivě promícháme, dokud nevznikne těsto. V případě potřeby můžeme přisypat trochu mouky pro zpevnění. Těsto vyklopíme na lehce pomoučněný vál a ručně jej valíme asi půl minuty. Pak jej ve tvaru nízkého bochánku dáme na předem vymazaný plech a nožem na jeho povrchu dvakrát zařízneme do tvaru X. Chléb pečeme asi 45 minut, pak jej necháme pár minut zchladnout, zabalíme do mírně vlhké utěrky a počkáme, dokud nevychladne úplně. Pak už jej můžeme krájet na plátky a podávat.


Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz