Korpus:
- 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 250 g krupicového cukru
- 4 středně velká vejce
- 1 lžička extraktu z vanilky / 1 vanilkový lusk
- 250 g hladké mouky+ 1 ½ lžičky prášku na pečení
Náplň:
- 250 g rostlinného tuku Hera máslová příchuť
- 300 g moučkového cukru
- 4 lžičky drcených malin nebo džemu příchuť lesní plody
Poleva &Zdobení:
- 200 g džemu příchuť lesní plody
- 100 g čerstvých lesních plodů
Postup:
- Vyšleháme Heru máslovou s cukrem do hladka.
- Přidáme vejce – vejce přidáváme po jednom a nakonec ještě přidáme extrakt z vanilky/ drcený vanilkový lusk.
- Přisypáváme mouku a šleháme, dokud nám nevznikne nadýchaná směs.
- Vytvořenou směs rozdělíme do dvou vymazaných dortových forem o průměru 20 cm. Směs pečte v troubě předehřáté na 170°C, na 160°C v horkovzdušné, po dobu 35 – 40 min.
- Hotové dortové korpusy necháme vychladnout.
- První korpus pomažeme na povrchu 2 lžícemi džemu, a poté přiložíme navrch druhý korpus.
- Nyní se dáme do polevy: Vyšleháme Heru máslovou s moučkovým cukrem do hladka. Pro zbarvení přidáme lžičku džemu.
- Vezmeme si k ruce špachtli a dort pomažeme polevou. Nabereme si ještě trochu polevy a rozmazáváme ji směrem dolů i po stranách dortu, až je pokrytá přibližně ¼ jeho výšky.
- Zbytek polevy rozdělíme do dvou misek. Do obou přidáme džem, ale v různém množství tak, abychom dostali dva odlišné odstíny krému: tmavší a světlejší. Pokračujeme v zdobení dortu tak, aby každá další ¼ měla jiný odstín polevy.
10. Nakonec špachtlí jemně zahladíme polevu a dozdobíme mixem džemu a čerstvých lesních plodů.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.