Léto je doba zvýšené konzumace ovoce a zeleniny a z nich vytvořených salátů. A právě salát bude tématem tohoto receptu.
Potřebujeme :
- 4 pomeranče
- 1 středně velký celer
- 4 hlávkové saláty
- 100 g jader vlašských ořechů
- 2 lžíce majonézy
- několik kapek tabasca
Ze dvou pomerančů vymačkáme šťávu, dva zbylé oloupáme a nakrájíme na tenké plátky.
Hlávkový salát opereme, dobře osušíme a nakrájíme.
Majonézu zředíme pomerančovou šťávou a několika kapkami tabaska - pozor, ať to nepřeženete.
Dobře očištěný celer nastrouháme na jemném struhadle přímo do majonézy a ihned jej v ní dobře promícháme, aby nezhnědl.
Přidáme hlávkový salát, drobně nasekaná jádra vlašských ořechů a plátky pomeranče.
Vše upravíme do salátové mísy a ozdobíme listy salátu, plátky pomerančů a několika ořechy, které jsme si ponechali stranou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.