Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Domácí pivní sýr

Domácí pivní sýr

2.5.2016 - AndreaP.

Máte rádi výrazné olomoucké tvarůžky? Kdo z nás by je neznal? A pokud je navíc i tvaroh váš oblíbený pokrm, pak neváhejte, spojte tyto dvě chutě a zkuste tento recept.

 

Potřebujeme :

  • 2 kostky měkkého netučného tvarohu
  • kávová lžička soli zarovnaná
  • špetka mletého pepře
  • špetka kmínu
  • 0,3 l světlého piva

 

Ve větší (ideálně kameninové) nádobě rozmícháme tvaroh s kořením a celé to zalijeme pivem. Přikryté pak takto necháme zrát při teplotě 18 stupňů zhruba 3 až 5 dní. Hotový sýr má mírně nažloutlou barvu a voní jako olomoucké tvarůžky.

Podáváme s tmavým pečivem, dozdobíme jemně sekanou pažitkou a další oblíbenou zeleninou, případně teď v jarním období jedlými květy.

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz