Rychlý, na přípravu nenáročný a chutově vynikající vláčný moučník, tak to jsou přesně tyto kefírové řezy. Recept od Stáni z Prahy je přesnou trefou, když času je málo a chuť na něco dobrého je veliká.
Kefír je kvašený mléčný nápoj původem z Kavkazu a také z opatství v Tibetu. Nejčastěji se připravuje z kozího, kravského nebo ovčího mléka a kefírového zrna.
Na kefírovou buchtu potřebujeme :
- 35 dkg polohrubé mouky
- 10 dkg cukru
- 3/4 sklenky oleje
- 1 vanilkový cukr
- 2 vejce
- 1/2 lžíce sody
- 2-3 lžíce kakaa
- 1/2 l kefíru
- hrst rozinek
- asi 1/2 čokolády na vaření nalámat na kousky
Vše smícháme dohromady a těsto nalijeme do dvou forem na srnčí hřbet, který jsme předem řádně vymazali. Pečeme při 150 stupních asi 45 minut. Vyklopíme a necháme vychladnout.
Pro vylepšení moučníku můžeme pak každou porci ještě dozdobit šlehačkou a ovocem.
(ilustrační fotografie, zdroj Wikipedia)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.