Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Kefírová buchta

Kefírová buchta

27.4.2016 - AndreaP.

Rychlý, na přípravu nenáročný a chutově vynikající vláčný moučník, tak to jsou přesně tyto kefírové řezy. Recept od Stáni z Prahy je přesnou trefou, když času je málo a chuť na něco dobrého je veliká.

Kefír je kvašený mléčný nápoj původem z Kavkazu a také z opatství v Tibetu. Nejčastěji se připravuje z kozího, kravského nebo ovčího mléka a kefírového zrna.

Na kefírovou buchtu potřebujeme :

  • 35 dkg polohrubé mouky
  • 10 dkg cukru
  • 3/4 sklenky oleje
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 1/2 lžíce sody
  • 2-3 lžíce kakaa
  • 1/2 l kefíru
  • hrst rozinek
  • asi 1/2 čokolády na vaření nalámat na kousky

 

Vše smícháme dohromady a těsto nalijeme do dvou forem na srnčí hřbet, který jsme předem řádně vymazali. Pečeme při 150 stupních asi 45 minut. Vyklopíme a necháme vychladnout.

Pro vylepšení moučníku můžeme pak každou porci ještě dozdobit šlehačkou a ovocem.

 

(ilustrační fotografie, zdroj Wikipedia)

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz