Dnes vám přináším jeden starý židovský recept. Nenásilnou formou tak připravíme třeba rychlou lehkou večeři založenou také na rybím mase, které jak víme je pro organismus nesmírně zdravé.
Potřebujeme :
- 8-10 středně velkých brambor
- 3 velké cibule
- 1-2 lžíce másla
- 1 1/2 hrnku smetany
- 2 vejce
- cca 1/2 kg uvařené ryby (treska, hejk nebo i kapr)
- sůl
- pepř
Oloupané brambory nakrájíme na velmi tenké plátky. Na rozehřátém másle osmahneme dozlatova cibuli nakrájenou na tenká kolečka. Do máslem vymazané zapékací mísy pak střídavě vkládáme vrstvy brambor, ryby a cibule (začínáme a končíme bramborami). Každou vrstvu osolíme a opepříme. Nakonec zalejeme smetanou s rozšlehanými vejci a trochou soli. Zapékáme cca 45 min. až jsou brambory dozlatova upečené.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.