Vejce, vejce, vejce .... dnes kam se podíváme, vidíme vejce :-) A tak nelze jinak, než že i tento recept bude vajíčkový. A zcela jistě netradiční.
Potřebujeme :
- 8 vajec
Nálev:
- 1 l vody
- 4 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce dezertního vína
- 2 lžičky anýzu
- 2 hvězdičky badyánu
- 1 lžička cukru
- sůl
Vejce uvaříme natvrdo (10 minut), ochladíme ve vodě, skořápky naklepeme, ale neloupáme.
Vejce vložíme do vařícího se nálevu tak, aby se potopila. Vaříme je ještě asi 15 minut, necháme v nálevu vychladnout, a pak i s nálevem vložíme do chladničky, kde vydrží i několik dní.
Před podáváním vejce oloupeme, nakrájíme na osminky a přelijeme přecezeným nálevem.
Vejce používáme k doplnění studených předkrmů.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.