Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Švýcarský koláč

Švýcarský koláč

3.3.2016 - AndreaP.

Cítíte tu vůni a chuť? Kombinace tvaroh, sýr, smetana .... to je prostě chuť už sama o sobě. Nevěříte? Pojďte vyzkoušet náš dnešní recept.

Potřebujeme :

Těsto :

  • 1 šálek hladké výběrové mouky
  • 1 plná lžíce kypřícího prášku
  • 5 lžic tekutého másla
  • 4 lžíce studené vody
  • sůl

Náplň:

  • 1/8 kg plnotučného tvarohu
  • 50 g strouhaného ementálu
  • 3 vejce
  • necelý šálek smetany

 

Do mouky prosejeme kypřící prášek, osolíme, přidáme vychladlé máslo a vodu. Vymaštěnou formu vyložíme těstem tak, aby tvořilo okraj nejméně 2 cm vysoký. Dno propícháme vidličkou, urovnáme náplň a upečeme.

Náplň: žloutky utřeme s tvarohem, přidáme strouhaný sýr, smetanu, sůl a tuhý sníh z bílků.

(ilustrační fotografie)

 

Náš tip :

Chybí vám doma forma k upečení tohoto lákavého koláče? A dáváte přednost ověřené kvalitě se skvělými vychytávkami? Nakoupit  můžete právě zde. Přihlášenému uživateli Babinetu jako poděkování za věrnost část ze zaplacené ceny vrátíme:

 

Forma s vlnitým okrajem a odnímatelným dnem DELÍCIA ø 28 cm
Forma s vlnitým okrajem a odnímatelným dnem DELÍCIA ø 28 cm
. 229 Kč zpět 5,3 %
Přejít do obchodu

 

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz