Zelenina je v potravě důležitým zdrojem vitamínů, minerálních látek, vlákniny a dalších prospěšných látek. Z tohoto důvodu bychom jí měli konzumovat co nejčastěji, ideálně každé jídlo by mělo obsahovat i zeleninovou složku.
Na dnešní recept budeme potřebovat :
- 6 větších brambor
- 1 salátová okurka
- 4 větší rajčata
- 1 cibule
- 1 kelímek kysané smetany
- sůl
- pepř
- kurkuma
- kari
- zázvor
- majoránka
- univerzální kořenící přípravek pro indickou kuchyni
- sladká a pálivá paprika
- olej
- červené víno
Brambory uvařte ve slupce. Pak je oloupejte a nakrájejte na kostky.
Okurku oloupejte a spolu s rajčaty nakrájejte také na kostky.
Cibuli nakrájejte na kostičky a osmahněte na pánvi dozlatova.
Přidejte rajčata a okurky, pokud bude třeba mírně podlejte a nechte dusit, dokud okurky nezměknou.
Pak přidejte nakrájené brambory, mírně podlejte a opět nechte dusit asi 10 minut.
Přidejte všechno koření, dle uvážení. Můžete koření obměňovat, dle chuti.
Nakonec vše zalijte kysanou smetanou, červeným vínem, osolte a nechte ještě chvíli podusit.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.