Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Plněná treska

Plněná treska

15.2.2016 - AndreaP.

Treska - její bílé maso je připravováno na mnoho způsobů a patří mezi oblíbené a oceňované jako chutné. Distribuuje se čerstvá, mražená, uzená, jako filé či je z jejich jater vyráběn rybí olej.

Na dnešní recept budeme potřebovat :

  • 4 menší tresky
  • 2 lžíce rajského protlaku
  • aku
  • 1/2 hrnku nastrouhaného sýra
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 8 plátků šunky
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku smetany
  • 4 lžíce másla

 

Z poloviny másla a mouky připravíme jíšku, kterou zředíme smetanou. Přimícháme nastrouhaný sýr, jemně nakrájené plátky šunky, vejce, pepř a sůl. Směs mícháme, až se sýr roztaví.

Omyté a osušené tresky umístíme do pekáčku břichy vzhůru a naplníme připravenou směsí. Pokapeme je rajským protlakem a poklademe zbytkem másla.

V rozehřáté troubě pečeme 30 minut.

 

(zdroj Wikipedie * ilustrační fotografie)

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz