Rajčatová polévka je oblíbená po celé Itálii a připravuje se v mnoha obměnách. Často se do ní přímo při vaření přidává pár plátků bílého italského pečiva, díky čemuž vznikne hutná a vydatná polévka zvaná "pappa". V našem receptu jsme polévku odlehčili nadýchanými noky s vůní bylinek.
Ingredience:
- 1 loupaná krájená rajčata Otma Gurmán
- 200 ml rajčatového pyré
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 větší cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 ml zeleninového vývaru
- snítka čerstvé bazalky
- špetka hnědého cukru
- 4 plátky bílého toustového chleba
- 2 lžíce jemné krupice
- 3 lžíce mléka
- 1 vejce
- 3 lžíce směsi čerstvých bylinek - petrželka, kerblík, bazalka, oregáno a další
Postup:
Na rozpáleném olivovém oleji zpěňte cibuli a česnek. Přidejte krájená rajčata Otma, pyré, hnědý cukr a zalijte zeleninovým vývarem. Osolte, opepřete a vařte asi čtvrt hodiny.
Toustový chleba nakrájejte na kostičky a pokapejte mlékem. Přidejte vajíčko, krupici, nasekané bylinky, osolte, opepřete a rukou propracujte na lepivé těsto.
V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Pomocí dvou polévkových lžic odkrajujte oválné
nočky a rovnou je vkládejte do vařící vody. Nechte 3 minuty přejít varem a poté je vyjměte
děrovanou naběračkou.
Polévku nalijte naběračkou do talířů, na každou porci dejte tři noky a ozdobte sekanou
bazalkou.
TIP
- Pokud máte rádi hladký krém, můžete polévku rozmixovat nebo propasírovat.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.