Nebojte se a vyzkoušejte - smažený hermelín doopravdy může fungovat bez obligátní tatarky! S brusinkami mu to také velmi svědčí. Zvlášť když jsme je provoněli pomerančovou kůrou a přidali špetku chilli.
Obtížnost zkušený kuchař * Počet porcí 4 * Doba vaření 20 minut
Potřebujeme :
- 2 hermelíny
- 3 lžíce hladké mouky
- 3 lžíce strouhanky
- 1 vajíčko
- 2 lžíce mléka
- 1 brusinky od Hamé (180 g)
- 2 lžíce sladké chilli omáčky
- 2 lžíce pomerančové šťávy
- 1 lžička nastrouhané pomerančové kůry
Nejdřív si připravte brusinkový dip a smíchejte všechny ingredience. Pokud chcete tekutější omáčku, přidejte ještě jednu lžíci pomerančové šťávy.
Hermelíny nakrájejte na 4-6 dílků, podle velikosti sýru. Obalte v trojobalu - nejdřív dílky zlehka potřete vodou a obalte v hladké mouce. Potom ve vajíčku rozšlehaném s trochou mléka a nakonec ve strouhance.
Obalené hermelíny zprudka opečte na oleji po obou stranách. Podávejte hned s brusinkovým dipem.
TIP
- Pokud máte doma fritovací hrnec, určitě ho použijte. Budete mít smažení jednodušší.
- Konec vytékání - dopřejte trojhránkům dvě vrstvy trojobalu a budete mít jistotu, že lahodný roztavený sýr určitě zůstane uvnitř.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.