Zdravé lívance hned ve dvou verzích, a sice naslano či nasladko, to je recept, který nikdy nezklame. Tady je a určitě doporučuji vyzkoušet.
Suroviny:
- 1 hrnek ovesných vloček (pšeničné, špaldové apod.)
- 3/4 hrnku celozrnné mouky
- 3/4 hrnku pohankové mouky
- 500 ml Kefírového mléko nízkotučného z Mlékárny Valašské Meziříčí.
- 1 ks vejce
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžíce rostlinného oleje
Pokud chceme verzi na sladko, přidáme med a poté potřeme marmeládou.
Pokud chceme slanou verzi, přidáme pórek, jarní cibulku, česnek, sýr, pepř mletý, chilli, sůl.
Postup:
Do větší mísy si nejprve nasypeme zvolené vločky a zalijeme je Kefírovým mlékem nízkotučným z Mlékárny Valašské Meziříčí. Necháme půl hodiny stát, aby vločky nabobtnaly.
Poté přisypeme celozrnnou mouku, přidáme vejce a zamícháme. Dále přidáme pohankovou mouku (grahamovou, špaldovou), prášek do pečiva, med a olej. Vše řádně promícháme a necháme opět stát asi čtvrt hodiny.
Z tohoto těsta smažíme lívance a zdobíme dle chuti medem, pudinkem a dozdobíme ovocem.
Pokud chceme slanou verzi, vynecháme med a do těsta přidáme nakrájený pórek, cibulku, česnek, sýr. Dochutíme pepřem, solí a případně špetkou chilli.
Náš tip : Slanou verzi můžeme použít také jako přílohu ke Grilovaným kuřecím paličkám v jogurtu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.