Babinet.cz  /  Recepty  /  Mezinárodní  /  Minestrone

Minestrone

4.1.2016 - AndreaP.

Minestrone je italská hustá zeleninová polévka. Mezi obvyklé ingredience patří především rajčata, dále fazole, cibule, celer, mrkev a případně další zelenina. Neexistuje však žádný pevně daný recept, většinou se prostě uvaří zelenina, jaká je v daném ročním období k dispozici, někdy navíc těstoviny či rýže. Detaily receptu se liší i krajově. Většinou je vegetariánská, někdy se přidává maso nebo se jako základ použije masový vývar. Minestrone je jedno z nejoblíbenějších jídel italské kuchyně. Původně to byla součást tzv. cucina povera, tedy chudé kuchyně. Šlo o velice skromný pokrm, většinou podávaný jako hlavní jídlo.

A my si dnes jednu z verzí připravíme ...

Potřebujeme :

  • 1 lžíce slunečnicového oleje
  • 1 lžička oregana
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 2 řapíky řapíkatého celeru
  • 1 brambora
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • 300 ml propasírovaných rajčat
  • sekaná bazalka
  • petrželka
  • tabasko
  • sůl
  • pepř
  • med
  • 1 lžíce lněných semínek

 

V hrnci podusíme na rozpáleném slunečnicovém oleji a 1 lžičce oregana nadrobno nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený stroužek česneku a řapíky celeru nakrájené na kousky. Přidáme bramboru nakrájenou na kostičky, zeleninový vývar a propasírovaná rajčata. Vše vaříme 30 minut na mírném ohni.

Ochutíme 1 lžící sekané bazalky, 1 lžící sekané petrželky, tabaskem, solí a pepřem a 1/2 lžičky medu. Posypeme 1 lžící lněných semínek.

(Zdroj wikipedie * ilustrační fotografie)

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz