Nový rok - den, ke kterému lekckdo směřuje své tužby, předsevzetí a přání. Je to také den, který je opředen mnoha pranostikami či pověrami. A jednou z nich je i ta, že na novoročním stole nesmí chybět čočka. To už věděli i naši (pra)předkové. A protože čočkových receptů není nikdy dost, jeden z mnoha dalších právě přinášíme. Recept je velmi jednoduchý, chutný a zcela jistě ho upotřebíme kdykoliv během roku, ne jen ten jeden jediný den.
Potřebujeme :
- 250 g čočky
- 250 g různé zeleniny
- citronová šťáva
- 4 bobkové listy
- 1 lžička hořčičného semínka
- 1 lžíce koření karí
- 2 lžíce másla nebo oleje
- sůl
Čočku rozvaříme ve vodě na kaši.
Nakrájenou zeleninu uvaříme doměkka a ochutíme citronovou šťávou. Přidáme koření karí a sůl a všechno vmícháme do čočkové kaše. Zamícháme a mírně dusíme. Na másle upražíme bobkový list a hořčičné semínko a také přidáme do kaše.
Podáváme s rýží.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.