Přinášíme další recept na bezlepkové cukroví, dnes to budou úžasné myslivecké knoflíky, recept velmi oblíbený i v jeho klasické úpravě. Navíc samotný recept na těsto je univerzální a dá se použít i na jiné cukroví, jak se dočtete níže v článku. Tak pojďme na to ...
Potřebujeme :
- 150 g rýžové mouky
- 150 g pohankové mouky
- 250 g ořechů
- 120 g másla
- 2 vejce
- 250 g medu
- 6 lžic mléka
- skořice
- hřebíček
- prášek do pečiva
NÁDIVKA:
- 1 bílek
- dle potřeby opražené ořechy
- slunečnicová semínka
- dýňová semínka
- sušené ovoce - umleté
- cukr
Mouku smícháme s práškem do pečiva, přidáme máslo a ostatní suroviny. Vypracujeme těsto, které necháme nejlépe přes noc odpočinout.
Poté vykrajujeme tvary, na které lžičkou dáváme hromádky nádivky a zdobíme vlašským ořechem. Knoflíky jsou nejlepší, když se nechají minimálně 1 týden rozležet.
Základní těsto lze použít i na klasické linecké pečivo, které lze slepovat marmeládou, nebo krémem.
Příprava nádivky: ušleháme sníh z bílku, přidáme cukr, nastrouhané ořechy a semínka, umleté sušené ovoce (možno i jemně nasekat). Nádivka musí být tuhá, nesmí téct. Možno dochutit i rumem.
V dalším díle na nás čekají extra lehké rychlé kokosky.
Předcházející recepty :
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.