Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Čokoládové tolary

Čokoládové tolary

13.12.2015 - AndreaP.

Nenáročné cukroví, které zcela jistě obohatí váš vánoční stůl s dobrotami, tak to jsou tyto čokoládové tolary ...

Zhruba 60 kousků těchto křupavých čokoládových drobnůstek připravíte za 60 minut. K této době připočtěte ještě 1 hodinu potřebnou k odpočinutí těsta. Při pečení cukroví totiž není nic horšího, než těsto unavené :-)

Potřebujeme :

  • 120 g hladké mouky
  • 60 g Solamylu
  • 120 g strouhané čokolády na vaření
  • 120 g měkkého másla nebo margarínu
  • 4 kapky mandlové esence
  • 90 g třtinového cukru
  • špetka drceného hřebíčku
  • špetka skořice

 

  • Poleva: 150 g tmavé čokoládové polevy

 

Tuk našlehejte v pěnu a přidejte cukr a koření. Čokoládu smíchejte s moukou, Solamylem, mandlovou esencí a vmíchejte do krému. Ruce lehce poprašte moukou a těsto zformujte na válečky o průměru 3 cm. Válečky jednotlivě zabalte do alobalu a dejte do lednice na 1 hodinu odpočívat.

Troubu předehřejte na 200 stupňů Celsia (horkovzdušnou na 180 stupňů). Z válečků odkrajujte kolečka o tloušťce asi 1 cm a pokládáme na připravený plech vyložený pečícím papírem. Tolary pečeme v troubě asi 20 minut a hotové necháme vychladnout.

Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni. Ochlazené placičky buď namáčíme celé nebo z poloviny do polevy, nebo čokoládovou polevou nepravidelně pocákáme.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz