Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Citronovo-ořechová bábovka

Citronovo-ořechová bábovka

29.10.2015 - redakce Babinet.cz

Upečte si s námi citronovo-ořechovou bábovku a k její přípravě můžete vyzkoušet zcela novou mouku Babiččina volba, Hladká mouka dortová (dříve se prodávala pod názvem Babiččina volba Prémiová).Tato extra světlá mouka se dobře spojí s ostatními surovinami v hladké těsto. Moučníky z této mouky mají lehkou konzistenci a jemně pórovitou strukturu. Jsou vhodné pro plnění krémy a pro promazávání.

Ingredience

  • 4 vejce

  • 100 ml mléka

  • 100 ml oleje

  • 250 g Hladké mouky dortové

  • 200 g cukru

  • 1 citron

  • 90 g mletých ořechů

  • lžíce vanilkového cukru

  • 2 lžičky kypřícího prášku

  • 1 lžíce rumu

  • špetka soli

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180°C a oddělte žloutky od bílků.

  2. Žloutky smíchejte s polovinou cukru a s vanilkovým cukrem. Vyšlehejte do nadýchané, světlé pěny.

  3. Do pěny postupně zašlehejte mléko, rum a olej.

  4. V druhé nádobě smíchejte Hladkou mouku dortovou, ořechy, kypřící prášek, špetku soli a kůru z citronu.

  5. Suchou směs vmíchejte do tekuté. V jiné nádobě vyšlehejte z bílků pevný sníh a poté ho opatrně vmíchejte do těsta.

  6. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte těsto, vložte do trouby a pečte asi 50 minut, nebo dokud nebude ulpívat těsto na zapíchnuté špejli.

------------------

Vyzkoušejte i další nové mouky z řady Babiččina volba!

Nové mouky jsou speciální mouky na různé druhy těst. Jejich vlastnosti jsou dány způsobem mletí. Mouky neobsahují žádné přidané složky, jejich jedinou složkou je potravinářská pšenice.

Tradiční české kynuté buchty, nadýchané a přitom dozlatova vypečené, plné máku, tvarohu nebo povidel… Tahle klasika ještě nikdy nezklamala. Okolo kynutého těsta koluje spousta pověr, co dělat či nedělat, aby těsto dobře vykynulo. Spolehlivější než staré pověry je nová mouka Babiččina volba Hladká mouka na kynuté těsto, která je speciálně namletá pro všechny výrobky z kynutého těsta.

Vánoce jsou tu cobydup. Pojďte si je užít se všemi tradicemi, které k nim patří. Napište Ježíškovi, ozdobte stromeček a upečte to nejbáječnější cukroví na světě, díky kterému se u vás vaši blízcí každý rok rádi sejdou. Letos zkuste upéct z nové speciálně namleté mouky Babiččina volba Hladká mouka na křehké pečivo. Těsto z ní se dobře vyvaluje, nelepí se a skvěle se vykrajuje. A vy tak můžete své vánoční cukroví dovést ke sladké dokonalosti.

 

 

 

 

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz