Tento punč je podáván při příležitosti každoročního Samhainu *, jelikož směs ovoce a koření prospívá ponejvíce lásce a štěstí. Proto se ostatně má pít s přáteli... toliko citace z poutavé knihy Keltská lidová kuchyně autorky Joanne Asalové, ze které pochází níže uvedený recept.
* Samhain - sabat, který ohraničuje počátek keltského roku, slaví se v předvečer svátku všech svatých, nyní bývá spojován s Halloweenem.
Potřebujeme :
- 1 l jablkového vína
- 6 dl pomerančové šťávy
- 5 dl studené vody
- 2,5 dl jablečné šťávy
- 1/2 hrnku cukru
- 1/4 hrnku strouhané citrónové kůry
- 2 lžíce medu
- 6 celých hřebíčků
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 2 l zázvorového piva
- drcený led
Smíchejte všechny přísady kromě zázvorového piva a ledu a nechejte přes noc vychladit. Před podáváním přeceďte, přidejte zázvorové pivo a zasypte ledem.
(ilustrační fotografie)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.