Dostali sjte chuť na rakvičku se šlehačkou? Nechce se vám do cukrárny? Nevadí, upeřte si doma vlastní!
Ingredience:
- 1 vejce
- 4 žloutky
- 230g moučkového cukru
- 1/2 vanilkové lusku
- olej na vymazání formiček
Postup:
Předehřejte troubu na 180C. Vejce, žloutky, cukr a vanilku vyšlehejte do husté pěny.
Formičky vymažte olejem a naplňte lžící do dvou třetin. Vložte do předehřáté trouby. Jakmile rakvičky vyběhnou, ztlumte troubu na 150 °C a pomalu dopékejte dalších zhruba 30 minut. Nechte je trochu zchladnout ve formičkách a potom vyklopte. Podávejte se šlehačkou.
Milkparade.eu: Anketa o nejoblíbenější český zákusek
Vzpomínáte s mírnou nostalgií na časy, kdy jste coby děti navštěvovali s rodiči vaši oblíbenou cukrárnu? Kdy jste nemohli dospat, jak moc jste se tam těšili? A celou noc jste přemýšleli, jestli si dáte raději větrník, rakvičku se šlehačkou, „punčák“ nebo třeba věneček? Vraťte se zpátky do dětských let a zúčastněte se ankety Milkparade.eu: Nejoblíbenější český zákusek. Hlasovat můžete na webu www.milkparade.eu, a to v rozmezí od 12. do 25. října 2015. Pokud budete mít štěstí, můžete vyhrát účast na cukrářském kurzu u nejznámější české cukrářky Ivety Fabešové, nebo poukázku do její vyhlášené cukrárny.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.