Horké letní dny se proměnily v nepříjemné podzimní plískanice a tak se těšíme domů na dobrý horký čaj či kávu. A co si k tomu dopřát něco sladkého? Upeřte si doma svoje kremrole!
Ingredience:
- 250 g hladké mouky
- 120 g másla pokojové teploty
- 120 ml smetany ke šlehání
- 1 žloutek
- 1 vejce na potření
Postup:
Z přísad vypracujte vláčné těsto a nechte ho hodinu odpočinout v chladu. Troubu předehřejte na 180 stupňů. Posypte pracovní plochu moukou, těsto rozválejte a nakrájejte na proužky o rozměrech asi 1 x 16 cm. Natočte je na kovové trubičky, potřete vajíčkem a upečte dozlatova. Vychladlé kremrole sejměte z trubiček a naplňte šlehanými bílky s cukrem nebo šlehačkou.
.........................
Milkparade.eu: Anketa o nejoblíbenější český zákusek
Vzpomínáte s mírnou nostalgií na časy, kdy jste coby děti navštěvovali s rodiči vaši oblíbenou cukrárnu? Kdy jste nemohli dospat, jak moc jste se tam těšili? A celou noc jste přemýšleli, jestli si dáte raději větrník, rakvičku se šlehačkou, „punčák“ nebo třeba věneček? Vraťte se zpátky do dětských let a zúčastněte se ankety Milkparade.eu: Nejoblíbenější český zákusek. Hlasovat můžete na webu www.milkparade.eu, a to v rozmezí od 12. do 25. října 2015. Pokud budete mít štěstí, můžete vyhrát účast na cukrářském kurzu u nejznámější české cukrářky Ivety Fabešové, nebo poukázku do její vyhlášené cukrárny.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.