Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Žampiónové ragú se sýrem

Žampiónové ragú se sýrem

15.9.2015 - AndreaP.

Jednoduchý pokrm, který provoní byt a následně pohladí chuťové pohárky. Jednoduchá příprava, skvělý výsledek.

Potřebujeme :

  • 500 g malých žampionů
  • 4 lžíce másla
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1/8 l suchého bílého vína
  • 1/8 l smetany
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 lžíce sekané petrželky
  • 60 g ementálu
  • špetka masoxu
  • pepř

 

Houby očistěte, opláchněte, osušte v plátýnku rozkrojte na polovinu.

Velkou pánev zahřejte při středné teplotě. Máslo rozpusťte, houby 2 minuty za stálého míchání restujte, až začnou vonět. Osolte a dejte na síto.

Máslo, na němž jste připravovali houby, zaprašte moukou. Přilejte bílé víno a smetanu, smíchejte se špetkou masoxu a odkapanou šťávou z hub. Citronovou šťávu, houby a petrželku přidejte, ragú osolte a opepřete.

Před podáváním zapečte se sýrem, který nechte roztéct, ale ne zhnědnout (200 stupňů C).

 

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz