Pokrmy z kuřete jsou velmi oblíbené, neb se jedná o lehce dostupné maso, které se dá velmi rychle připravit. A že receptů na jejich úpravu jsou ne desítky, ale stovky či možná ještě více, a že tento druh masa je oblíben po celém světě, tak o tomto vypovídá i náš seriál Kuře 100x jinak s Babinet.cz. Dnešní recept bude opět tak trošku exotický a pochází ze Španělska.
21. - Španělská kuřecí pánev
Potřebujeme :
- 8 kuřecích stehýnek (špalíků) zbavených kůže
- 3 lžíce olivového oleje
- 2 na kolečka nakrájené cibule
- 290 ml kuřecího vývaru
- 1 lžíce hladké mouky trošku osolené a opepřené
- 150 ml sherry
- kůra z 1 pomeranče
- šťáva ze 2 pomerančů
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- 300 g žampionů
- 2 lžíce čerstvé petrželky
- sůl a pepř
Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje, přidejte cibulku a asi 10 minut osmahněte. Pak ji vyjměte a dejte na talíř. Obalte kuřecí stehýnka v okořeněné mouce, zahřejte oleje se zbývající 1 lžící oleje a osmahněte na něm obalená stehýnka dohněda. Přidejte kuřecí vývar, už osmahnutou cibulku i se šťávou, pomerančovou šťávu a kůru, sherry a worcesterovou omáčku. Přiveďte k varu, zmírněte plamen, přikryjte pokličkou a vařte 25 minut nebo dokud není kuře uvařené. Vmíchejte pokrájené žampiony a vařte ještě 5 minut. Osolte a opepřete dle chuti. Před podáváním posypte čerstvou petrželkou a podávejte s vařenou rýží.
Máte i vy svůj netradiční, oblíbený či zajímavý recept? Podělte se s námi o něj a zašlete jej na adresu andrea.pastircakova@samisro.cz. Ty nejlepší a nejzajímavější zveřejníme. A pokud navíc rádi soutěžíte, sledujte naše tématická kola, kdy jsou recepty vždy zaměřeny na určitou surovinu či dané téma. Nejlepší poté odměníme věcnou cenou.
Předcházející tipy :
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.