Venku teploty atakují 40 stupňů ve stínu, pobyt v kuchyni je tudíž skoro na vlastní nebezpečí. Jenže jíst se musí, tak co s tím? Co třeba studenou polévku?
Potřebujeme :
- 3/4 kg dobře vyzrálých rajčat
- 1/4 l vody
- 1/2 l kysané smetany
- citrónová šťáva
- sůl
- pepř
- zelená petrželka
Dobře omytá rajčata rozkrájíme na kousky, zalijeme vodou, osolíme a rozvaříme. Pak je prolisujeme přes sítko. Hotový protlak necháme vychladit, a poté promícháme s petrželkou, pepřem a citrónovou šťávou a zjemníme kysanou smetanou. Necháme řádně vychladit v lednici. Podáváme se slaným pečivem.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.