Paneer (tvarohový sýr)
Potřebujete:
- 1 litr plnotučného mléka
- 1-2 lžíce citronové šťávy
Mléko přiveďte k varu a přidejte citronovou šťávu. Míchejte, až se bílkovina oddělí od syrovátky. Proceďte přes plátýnko a nechte zatížené odkapat, nejlépe přes noc. Z 1 litru mléka je cca 160 g tvarohu.
Palak
Potřebujete:
- 1 kg čerstvého špenátu
- 4 lžíce ghí nebo oleje
- 1 větší cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 2 lžíce garam masaly
- špetka soli
- 1 dcl smetany
Špenátové listy dobře propláchněte a odstraňte košťály. Na tuku necháte zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky. Po cca 5 minutách přidejte rozdrcený česnek a zázvor. Cca minutu orestujte, vložte nasekaný špenát a duste, až změkne a pustí vodu. Přidejte koření.
Poté rozmixujte na jemnou pastu. Pokud je velmi hustá, přidejte trochu vody. Uveďte k varu, nadrobte do ní paneer a ochuťte solí. Zjemněte smetanou.
Více zajímavých informací a inspirativních receptů naleznete na www.bileplus.eu.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.