Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Vepřová panenka – masala

Vepřová panenka – masala

13.7.2015 - AndreaP.

Přinášíme vám další inspirativní recept úžasné indické kuchyně. Dnes v hlavní roli vepřová panenka a koření garam masala ...

 

Potřebujeme:

  • 2 lžíce garam masala
  • 1,5 lžičky soli
  • 600 g vepřové panenky nakrájené na 2 cm kostky
  • 2 dcl bílého jogurtu
  • 4+2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule nakrájená najemno
  • 4 stroužky česneku, rozdrceného
  • 1 lžíce nastrouhaného zázvoru
  • Špetka chilli
  • 1 plechovka loupaných a nakrájených rajčat
  • 2 dcl kokosového mléka
  • Čerstvé mátové nebo koriandrové lístky

 

Postup:

Maso dobře smíchejte s jednou lžící garam masaly, jednou lžičkou soli tak, aby byl každý kousek kořením obalený. Poté přimíchejte jogurt. Nechte min. 30 minut odležet v lednici. Můžete nechat odležet i přes noc, v tom případě NESOLIT! Maso by pustilo šťávu. V tomto případě osolte těsně před restováním.

Na nepřilnavé pánvi dobře rozehřejte 4 lžíce oleje a zprudka orestujte marinované maso tak, aby se po stranách zatáhlo. Uvnitř musí zůstat krvavé. Vyjměte a dejte stranou.

Na stejné pánvi, na středním plamenu rozehřejte 2 lžíce oleje, vložte cibuli a restuje cca 10 minut do světlehnědé barvy. Snižte plamen a přidejte česnek, zázvor. Pozvolna restujte cca 1 minutu.

Přidejte rajčata, posypte druhou lžíci garam masaly a špetkou chilli. Zamíchejte a duste, až se odpaří tekutina, cca 10-15 minut. Přilijte kokosové mléko, nechte provařit a vložte orestované maso. Nechte 2 minuty podusit, vypněte oheň a nechte několik minut odpočinout. Ozdobte mátovou nebo koriandrovou natí. Podávejte s basmati rýží a/nebo plackami chapati.

Více zajímavých informací a inspirativních receptů naleznete na www.bileplus.eu.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz