Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Grilovaný prosluněný ananas

Grilovaný prosluněný ananas

4.6.2015 - AndreaP.

Ananas je tropické ovoce původem z Brazílie. Plod má oválný nebo válcovitý tvar. Konzumovat je možné jen plně zralé plody, v opačném případě plody ananasu obsahují velké množství kyselin.

Jistě si hodně z nás při vyslovení slova "ananas" představí také pálící tropické slunce, a pod tím se zase vybaví grilovačka. A my tyto dvě věci dnes spojíme a připravíme si grilovaný prosluněný ananas ....

Potřebujeme :

  • 1 čerstvý ananas oloupaný a nakrájený na centimetrové plátky
  • 1 šálek rumu
  • 12 lžic másla
  • 1/4 šálku hnědého cukru
  • 1 vanilkový lusk
  • 220 g mascarpone
  • 1/2 šálku čerstvých (nebo rozmrazených) borůvek

 

Na malé pánvi smíchejte rum, máslo a cukr. Vařte na mírném ohni za častého míchání, dokud se cukr nerozpustí a směs mírně zhoustne (asi 10 minut).

Vanilkový lusk rozřízněte podélně a ostrým nožem oddělte semínka, která vmíchejte do mascarpone.

Na rozpáleném grilu grilujte plátky ananasu za častého potírání hustou směsí cukru, másla a rumu. Grilujte do zhnědnutí, 2 až 3 minuty z každé strany.

Hotový ananas naaranžujte na talíř a na každý kousek přidejte vanilkové mascarpone. Posypte borůvkami a ihned podávejte.

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz