Typicky česká chuť švestky, kterou dobře známe z českých receptů, je i pro Sedlčanské sýry tradiční a inspirativní. Švestkovou příchuť si mnozí z nás spojujeme s povidly, alkoholem, ovocnými knedlíky či kynutým koláčem, ale příležitostně se využívá i k bramborákům či bramborovým plackám. Milujeme švestky již po staletí a švestky zase milují omáčky.
4 porce
- 1x Sedlčanský Hermelín na gril s pikantní švestkovou omáčkou (4 ks sýra + balíček švestkové omáčky)
- 100 g malin
- 100 g listového špenátu
- 2 lžíce meruňkové marmelády
- ½ cibule
- 10 listů koriandru
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
Postup:
- V rendlíku nahřejeme olej, přidáme jemně pokrájenou cibuli a mícháme, dokud nezesklovatí. Přidáme vypraný natrhaný špenát, koriandr, osolíme a odstavíme.
- Sýry potřeme marmeládou, přidáme špenát, zabalíme do alobalu a grilujeme 5 minut z každé strany.
- Při podávání doplníme švestkovou omáčkou a navrch ozdobíme malinami.
Vyzkoušejte také Grilovaný Hermelín se sušenou šunkou a švestkovou omáčkou
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.