- 3 vejce
- 150 g cukru
- 5 lžic oleje
- 5 lžic horké vody
- 150 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 vanilkový pudink
- citronová kůra
- 1 lžička citronové šťávy
- špetka soli
- máslo
- rozinky
- hrubá mouka
Žloutky třeme s cukrem, přidáváme olej a horkou vodu a vyšleháme do husté pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vanilkovým pudinkem, přidáme citronovou kůru a vmícháme do žloutkové pěny. Bílký ušleháme s několika kapkami citronové š?ťávy a špetkou soli dohusta a vmícháme do těsta. Formu na beránka silně vymastíme máslem a vysypeme hrubou moukou, do míst, kde jsou oči a čumáček vmáčkeme rozinku a do formy nalijeme těsto. Přiklopíme vrchní díl formy, vložíme na plech a dáme péct do předehřáté trouby. Zpočátku pečeme prudčeji, později teplotu zmírníme, aby se beránek dobře propekl. Adi po 40 minutách formu vyjmeme a zkusíme, zda je dost propečený. Beránka necháme vychladnout ve formě.
Vyzkoušejte na pečení silikonovou formu od značky Banquet
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.