Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Citrónové kuře

Citrónové kuře

13.3.2015 - AndreaP.

Kuřecí maso je velmi oblíbené zejména pro jeho rychlou úpravu, kdy během chvilky můžeme mít na stole oběd či teplou večeři. Dá se vařit, grilovat, péct i smažit, servírovat jej můžeme jak teplé, tak studené. Jedná se o celosvětově nejrozšířenější druh masa. A my si dnes ukážeme další recept v našem gastro seriálu Kuře 100x jinak s Babinet.cz. Už jsme zde mimo jiné měli kuře na pomerančích, dnes budou v hlavní roli citróny.

14. - Citrónové kuře

Potřebujeme :

  • kuřecí prsíčka
  • sůl
  • citróny

Těstíčko:

  • vejce
  • sůl
  • polohrubá mouka
  • popř. mléko

 

Prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, vložíme do misky. Vymačkáme citróny a zalijeme prsíčka tak, aby byly všechny potopené. Necháme v lednici hodinu odležet, občas promícháme, aby se šťáva dostala do masa rovnoměrně.

Pak si uděláme těstíčko, naložené maso v něm obalíme a smažíme.

Podáváme s bramborovou kaší a okurkem.

 

(recept na našich diskuzních fórech uvedla uživatelka Babucha)

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz