Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Kuře po gabrovsku (Bulharsko)

Kuře po gabrovsku (Bulharsko)

1.3.2015 - AndreaP.

I dnešní díl našeho seriálu Kuře 100x jinak s Babinet.cz nás zavede za hranice naší vlasti, kdy tentokráte to bude stát v jihovýchodní Evropě, a sice Bulharsko. Jedná se o jednoduchý recept, který si lehce připravíme doma bez složitějších příprav, neb se skládá ze surovin lehce dostupných, které máme většinou doma po ruce. Recept pochází z Mezinárodní kuchařky Juliany A. Fialové z roku 1975.

11. - Kuře po gabrovsku

Potřebujeme :

  • 1 kuře
  • 10 dkg másla
  • 40 dkg cibule
  • paprika
  • estragon
  • vývar z kostí a nebo drůbků
  • 40 dkg brambor
  • 15 dkg rajčat
  • sůl

 

Očištěné kuře rozdělíme na čtvrtky, osolíme a opečeme na másle. Pak je vyjmeme a na témže másle osmažíme pokrájenou cibuli, přidáme papriku a estragon a lehce podlijeme vývarem z kostí a nebo drůbků. Do vymaštěné zapékací mísy dáme pokrájené syrové brambory a rajčata, osolíme, přidáme kuře a osmaženou cibuli a v troubě dopečeme.

 

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz