Starý recept už z dob našich babiček, který i dnes má své příznivce. Rychlá nasládlá omáčka, která se podává hlavně k uzenému masu, výborná je ale rovněž samotná jen s přílohou. Tímto malým úvodem otevírám naši občasnou rubriku "dnes vaří muž", jelikož recept vyzkoušel a poté společně s fotografií nám poskytl Jirka Václavek, kterému tímto předávám slovo ...
Na povidlovou omáčku budeme potřebovat :
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- 1/2 l vody
- 6-7 lžic povidel
- 5-6 lžiček cukru
- 1 lžička skořice
2 lžíce oleje a 2 lžíce hladké mouky smícháme - vaříme jíšku - nesmí ztmavnout. Jakmile se vše spojí, zalijeme půl litrem vody a necháme 15 minut povařit. Občas pomícháme, aby se nepřipálila. Potom vmícháme 6-7 lžic povidel, přidáme 5-6 kávových lžiček cukru, a až bude omáčka skoro černá, přidáme lžičku skořice a vše zamícháme. Podáváme s bramborovými noky.
Recept na bramborové noky ZDE.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.