Babinet.cz  /  Recepty  /    /  Zelené fazolky s rajskou omáčkou

Zelené fazolky s rajskou omáčkou

25.1.2015 - AndreaP.

Máme tady neděli a tak přicházím s dalším tipem na zajímavý recept, kde hlavní slovo mají  zelené fazolky. Cílem tohoto "fazolkového seriálu" je ukázat si, že je to zelenina neprávem opomíjená. V dnešním receptu netradiční kombinace surovin dodá pokrmu zajímavou chuť a my si tímto vykouzlíme třeba skvělou teplou večeři.

Potřebujeme

  • 250 g čerstvých bílých fazolí
  • sůl
  • 750 g zelených fazolek
  • 1 cibule
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • 530 g sterilovaných rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1 svazek bazalky
  • čerstvě mletý bílý pepř

 

Bílé fazole propereme, vložíme do osolené vody, uvedeme do varu a asi za 20 minut uvaříme téměř doměkka. Zelené fazolky zbavíme vláken, omyjeme, překrojíme. Fazolky vložíme do osolené vody, uvedeme do varu a asi za 10 minut uvaříme téměř doměkka. Cibuli oloupeme a pokrájíme. Sterilovaná rajčata necháme okapat a nálev zachytíme. Česnek oloupeme. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme máslo, rozpustíme a na tuku zesklovatíme cibuli. Přidáme pokrájená rajčata a dobře promícháme. Přilijeme nálev z rajčat a přidáme bílé fazole i fazolky. Česnek prolisujeme a pokrm osolíme a opepříme. Přikryjeme poklicí, uvedeme do varu a na slabém ohni dusíme asi 30 minut. Bazalku omyjeme a osušíme, otrháme lístky a najemno posekáme. Před koncem varu přidáme bazalku do pokrmu. K tomuto jídlu se dobře hodí jako příloha bageta a grilované klobásy.

Na další díl se můžete těšit už tuto středu a opět vás čeká recept velmi netradiční, takže neváhejte a určitě si ho nenechejte ujít.

Předcházející díly - zelené fazolky :

 

(ilustrační fotografie)

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz