I děti mohou sami vyzkoušet připravit si svačinku a nebo něco uvařit. Děti práce v kuchyni velmi baví, jsou zvídavé, je to příjemně strávený společný čas a navíc, co více jim může chutnat, než pokrm, na kterém se sami podílí? Pozvěte tedy své školáky i předškoláky do kuchyně a připravte si společně dezert Sněhurka a Bačův sendvič . Na starší děti už nebudete muset ani dohlížet.
Dezert Sněhurka
- 2 tvarohy
- 1 plechovka kompotu liči
- 4 lžičky plátků mandlí
- 4 lžičky moučkového cukru
1. Z tvarohu slijte vodu.
2. Ovoce nechte okapat v cedníku postaveném na hrnci nebo míse, aby se zachytila voda.
3. Tvarohy rozdělte do čtyř misek a kolem tvarohů rozložte plody liči.
(Až potud si děti hravě poradí sami. Nyní na ně trošku dohlédněte.)
4. Šťávu z kompotu nalijte do kastrolu a přidejte 4 lžičky cukru. Postavte na plamen a svařte na bílý karamel. Jakmile začne pěnit, stáhněte z ohně.
5. Tvarohy polijte připraveným karamelem a ozdobte plátky mandlí.
Bačův sendvič
- krajíce tmavého toastového chleba nebo celozrného chleba
- brynza
- sýr Madeland
- salátová okurka
1. Oloupejte okurku a nakrájejte ji na kolečka.
2. Na talíř nahrubo nastrouhejte Madeland.
3. Každý toast potřete brynzou, obložte kolečky okurek a posypte Madelandem.
4. Přiklopte dalším nenamazaným toastem.
Doufáme, že se vám i dětem v kuchyni líbilo, že to bylo opravdu vaření hrou a brzy zase nashledanou u dalších tipů pro vaření s dětmi.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.