Vánoční svátky jsou za námi. Doba lenošení spojeného s díváním se na televizi a hlavně zvýšeného příjmu potravy, kdy to vše tak nějak k Vánocům již tradičně patří, se na mnohých z nás ale neblaze podepsal. Kila navíc, těsné kalhoty, škrtící halenka .... tak přesně toto bývá častý následek. Co s tím? Nezbývá, než tělu zase trošku odlehčit dietní stravou. A tak jsme pro vás (i pro nás) připravili takový miniseriál "povánočně dietní", ve kterém vám představíme pár odlehčených receptů.
Zeleninový salát se špaldou
- papriky (červená, žlutá)
- 3 rajčata
- 2 menší cibule
- 1 středně velká okurka
- 150 g uvařených špaldových zrn (krup)
- ocet
- olej
- pepř
- sůl
- bazalka
- cukr
- 150 g balkánského (nebo tvrdého strouhaného) sýra
Všechnu zeleninu nakrájíme na větší nudličky (okurku mužeme nastrouhat neoloupanou), přidáme uvařenou špaldu, posypeme bazalkou, opepříme, osolíme a promícháme. Ochutíme octem (můžeme i trochu osladit) a pokapeme olejem. Necháme cca 30 minut odležet a rozdělíme do misek. Každou porci mužeme silněji posypat strouhaným sýrem a zdobíme lístky bazalky, nebo snítkou petrželky.
Předcházející díly :
Povánočně dietní: Špagety s cuketou a artyčoky
(ilustrační fotografie)
(reedice - zdroj www.probio.cz)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.